Liszka Tamás a Budapest Film Zrt. igazgatója

A filmes szakember Budapesten, az ELTE Bölcsészettudományi karán, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, intermédia szakon szerezte diplomáját.

2015-től a Budapesti Metropolitan Egyetem Médiaművészeti Intézetének vezetője, majd 2013-2017-ig szakvezetője. Oktatási tapasztalatokat szerzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakán, emellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktori iskolájában az interaktív filmnyelv elméleti kérdéseit kutatja. Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója és fő szervezője, tizenhat éve hozza el Budapestre a világ mértékadó animációs filmes alkotásait. 

A nemzetközi filmszakmai kapcsolatokkal rendelkező szakember rendszeresen részt vesz a világ nagy filmfesztiváljain és konferenciáin, jól ismeri az európai filmfinanszírozási mechanizmusokat. Gyakorló fesztiválszervezőként és filmforgalmazóként komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

A Budapest Film Zrt. új vezetőjének feladata, hogy az art-mozi hálózat fejlesztésével megőrizze a város kulturális sokszínűségét, színvonalas programokkal növelje az egyedülálló értékeket közvetítő filmszínházak jelentőségét és a budapesti közönséget kiszolgálva fenntartsa a minőségi mozgóképkultúra iránti igényt.

A Főpolgármesteri Hivatal gyakorlatának megfelelően Liszka Tamás nyílt pályázaton nyerte el megbízatását.