Koronavírus: védőfelszereléssel és az egészségügyben dolgozók számára ingyenes parkolással segít a főváros

A Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel egyeztetve ingyenessé teszi a parkolást a fővárosi kórházak dolgozóinak és ma védőfelszerelést küldött a szociális ágazatban dolgozóknak. A védőfelszerelések beszerzése is folytatódik.

A főváros és a kerületi önkormányzatok kiveszik a részüket a védekezésből, folyamatosan – főként online - egyeztetnek és osztják meg a tapasztalataikat egymással.

A védőfelszerelések hiánya volt eddig az egyik legnagyobb probléma. A főváros sikeres beszerzésének eredménye, hogy ma megérkeztek a védőmaszkok, amelyeket először a szociális ágazatban dolgozók kapnak meg. Továbbra is zajlik az újabb védőfelszerelések beszerzése. Ezeket az eszközöket nemcsak a Fővárosi Önkormányzat szociális intézményeibe, hanem ma a kerületekhez is eljuttatta az önkormányzat, a korábban felmért igények alapján.

Emberfeletti munka vár a kórházakban dolgozókra, a Fővárosi Önkormányzat igyekszik az ő munkájukat is segíteni. A főpolgármester levélben fordult a fővárosban található kórházak vezetőihez, hogy írják össze, kik azok a kollégák, akiknek a munkájában segítséget jelentene az ingyenes parkolás. Az összegyűjtött forgalmi rendszámok alapján a Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel együttműködve ki fogja adni az ingyenes parkolási engedélyeket.

Budapest, 2020. március 23.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Iroda

 

Az erről készült videót itt tekinthetik meg: https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/505874436715483/