Formáld a világod! - digitális műhely

A COVID-19 vírus nyomán hirtelen beköszöntött, intenzív digitális lét és az unalom szülte kreativitás kombinációját ösztönzi a C3 Alapítvány digitális műhelye, a "COVID-19 < Formáld a világod!" platform. Az oldalon fiatalok segítenek informatikai megoldásokat keresni a vírushelyzet által kiváltott állapotokra és kezdőtől haladó szintig új ötleteket adhatnak az érdeklődő fiataloknak, szülőknek, tanároknak!

Az oldal fő tartalomszolgáltatói a Formáld a világod! <19 Szabadfogású Számítógép Verseny nyertesei. Az idén 18. éve megszervezett, Magyarországon egyedülállónak számító versenyre bármilyen újszerű alkotással lehet pályázni, amely informatikai megoldással valósult meg (pl. honlap, animáció, chatbot, app, stb.). A cél a digitális kreatív használati lehetőségek bemutatása, a 19 év alatti fiatalok generációjának újszerű gondolatainak közvetítése, bemutatkozási lehetőség biztosítása.

A COVID-19 < Formáld a világod! útmutatásai alapján elkészült legjobb alkotásokat, legyen az távolságtartásra felhívó animáció, önkéntes-szervező honlap, vagy postaládaürítő robot, bemutatja a C3 Alapítvány Facebook és Instagram csatornáin, illetve nevezés esetén versenybe szállhatnak a Formáld a világod! <19 Szabadfogásó Számítógép verseny díjaiért.

Covid-19 < Formáld a világod! platform: www.formaldavilagod.hu/muhely

Formáld a világod! <19 Szabadfogású Számítógép verseny: www.verseny.c3.hu

C3 Alapítvány: www.c3.hu