Folytatja a Főváros a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését

​A nagy érdeklődésre való tekintettel péntektől a Főváros folytatja és kibővíti a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését.

Tegnap pár óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott 5000 darab antigén tesztes szűrésre. Holnap délután 15 órától újra megnyílik a regisztrációs lehetőség a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/ oldalon, az eddigieken felül még 2500 budapesti jelentkezhet az ingyenes szűrésre december 19-e és 23-a között a város négy pontján.

„Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő. Mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre. De ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne. Mi annyit tudunk tenni, amennyi a főváros lehetőségeibe belefér. Talán ez is segítséget jelent sok budapesti családnak. Abban bízom, hogy miként azt a járvány elleni védekezés számos pontján tette, a kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében (ha előtte, ahogy eddig, megint túl kell esni Budapest-ellenes propagandahadjáraton, az is mindegy, csak csinálja végre a dolgát a kormány). A kormány számára minden adott a tömeges tesztelésre, az anyagi lehetőség is. Aki nem hiszi, nézze meg a tegnap esti közlönyt, ahol újabb 70 milliárdot adnak a járvány elleni védekezésre szánt alapból(!) kormányzati célú építkezésekre a Várban. Ennyiből megszervezhető lenne minden magyar polgár tesztelése” – írja Karácsony Gergely főpolgármester a facebook-posztjában.

„A Főváros által saját forrásból és adományok felhasználásával beszerzett antigén tesztekkel folytatjuk a szociális intézményeinkben a rendszeres szűrést, teszteljük azokat a munkatársainkat is, akik kulcsfontosságú feladatot látnak el a város működtetése szempontjából, mert ez, az ő biztonságuk és egészségük, minden budapesti érdeke. A járvány alakulására figyelemmel kell tartalékot képeznünk az ünnepek utáni időszakra is. Ezeken túl, amennyit csak tudunk, azt mind a budapestieknek ajánljuk fel ingyenes tesztelésre” – írja a főpolgármester.

 

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport