Faix Csaba a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. igazgatója

A kommunikációs szakember a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását.

Faix Csaba tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte.

2005-2012 között a TV2 politikai újságírója, ahol többek között a 2008-as amerikai elnökválasztásról és az "arab tavasz" eseményeiről is tudósított.

2010-ben Prompt Media Hungary Kft. néven önálló céget alapított, amely tréningek szervezése mellett videófilmeket és employer branding stratégiákat készített.

2014-től 2020-ig a Prezi nemzetközi kommunikációs vezetője.  Ez a nemzetközi kitekintés alkalmat adott arra, hogy megismerje a világ marketingstratégiai trendjeit, elsők között használja a márkaépítés új eszközeit. Munkája nyomán a Budapestről induló startupból rövid idő alatt globálisan ismert márka lett.

 A kommunikáció különböző területein megszerzett tapasztalatai erős alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy egy nagyobb, Budapest városarculatát meghatározó koncepciót sikeresen felépítsen és eredményesen működtessen.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Zrt. Faix Csaba vezetésével a jövőben a főváros márkaépítéséért felel, közös irányvonalak mentén egyesíti majd a ma még különféle szervezeteknél lévő feladatokat.

"Az eddigi munkáimnak köszönhetően sok országban, sok fővárosban jártam és azt láttam, hogy Budapest valóban az egyik legjobb hely a világon. Budapest érdekes és élhető város. Én ezeket az értékeket szeretném megmutatni az itt élőknek és az ide utazóknak." - mondta a BVA új igazgatója, Faix Csaba.