Elmarad a márciusi Fővárosi Közgyűlés

A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés következő ülése. Az előterjesztéseket minden frakció megkapja, a főpolgármester pedig az ő véleményüket figyelembe véve, a jogszabályok alapján dönt azokról.

Nem tartja meg soron következő ülését a Fővárosi Közgyűlés március 25-én, szerdán. A főpolgármester nem hívta össze a testületet a koronavírus-járvány miatt, mert a zárt térben tartott esemény járványügyi kockázatot is jelenthet, a legfontosabb pedig, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival.

Az előterjesztések ugyanúgy olvashatóak a budapest.hu-n, és minden frakció megkapja őket véleményezésre keddi határidővel. A főpolgármester ezek ismeretében hozza meg majd a döntéseket a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok értelmében, amelyekről tájékoztatja a nyilvánosságot és a médiát is.

Budapest működése a közgyűlés elmaradása miatt sem áll le. A fővárosi önkormányzat számos más településsel ellentétben mindaddig, amíg nem tud közgyűlést tartani, folyamatosan véleményeztetni fogja az előterjesztéseket minden frakcióval és Karácsony Gergely főpolgármester ezek ismeretében hozza meg döntéseit.

Budapest, 2020. március 23.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Iroda