Egymillárd forint sorsáról dönthetnek közvetlenül a budapestiek az októberben induló részvételi költségvetés keretében

​Budapest vezetése a város februárban elfogadott költségvetésében 1 milliárd forintot különített el a most induló részvételi költségvetés projektjeire. Ehhez most a városlakóktól várnak olyan fejlesztési javaslatokat, amelyeket szakmai és jogi kontroll után a városvezetés megvalósít. 

Kerpel-Fronius Gábor, részvételiségért és okosvárosért felelős főpolgármester-helyettes, a Momentum politikusa egy mai sajtóbeszélgetésen elmondta: „a részvételiség, az állampolgári bevonódás és aktivitás erősítése a városvezetés egyik legfőbb célja. Szélesre kell tárni a Városháza ajtaját az alulról érkező ötletek, javaslatok, kritikák előtt, és nem a budapestiek feje felett, hanem velük együtt kell meghatározni, merre fejlődjön a főváros a XXI. században.”

Az összeg felét egész Budapestet, de legalább három kerületet érintő fejlesztésekre szeretnék fordítani, a másik felét pedig egyenlő arányban kifejezetten szociális, illetve fenntarthatósághoz kapcsolódó beruházásokra szeretnék fordítani.

„A kísérletező, bátor, az állóvizet felkavaró megközelítés talán meglepő lehet, de meggyőződésünk, hogy ezzel nem csupán a városvezetést hozzuk közelebb a budapesti polgárokhoz, de általában is hozzájárulhatunk a demokrácia minőségének javításához” - tette hozzá a főpolgármester-helyettes.”

 

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport