Budapesti Városiplomáciai Akadémia

Az idén induló Budapesti Városdiplomáciai Akadémia előadássorozat célja egyetemi hallgatók, valamint friss diplomások bevezetése a nemzetközi kapcsolatok és városdiplomácia alapvető összefüggéseibe. Az Akadémia missziója egy olyan fiatal, értékvezérelt külpolitikai gárda és tudásbázis kialakítása, amely konstruktívan részt vesz a jövőt alakító nagy vitákban, és képes nagyfelbontású képet alakítani a világban zajló legfontosabb eseményekről.

A nyolchónapos projekt egyesíti az elméleti perspektívákat gyakorlati kérdésekkel, és a városok diplomáciájára fókuszálva globális, társadalmi, gazdasági, politikai és történelmi problémákat elemez. A résztvevők pontos, mélyreható ismereteket szereznek a városok elmúlt évtizedben megélénkült diplomáciai tevékenységéről, és szerepükről a globális kihívások kezelésében.

A program 2020 októberében kezdődik és 2021 májusáig tart, havonta két alkalommal, szombati napokon kerül sor a foglalkozásokra, magyar és angol nyelven. A résztvevők létszáma 20 fő, amelyek közül a két osztályelső egyéves ösztöndíjas lehetőséget kap a Városdiplomáciai Csoportban. A képzés helyszíne a Főpolgármesteri Hivatal és más fővárosi intézmények. A program során előadókként támogatják a programot egykori diplomaták, kutatók, illetve szakértők.

A jelentkezési felhívásért és további részletekért kattintson ide.