Tarlós: Tovább épül 2019-ben a kerékpárosbarát közúthálózat Budapesten

Tarlós István, Budapest főpolgármestere beszédet mond a Városi Kerékpáros Konferencián

Tovább épül idén a kerékpárosbarát közúthálózat a fővárosban és bővül a MOL Bubi közbringa rendszer - mondta Tarlós István csütörtökön Budapesten.

A főpolgármester a Városi kerékpáros konferenciát megnyitó beszédében hangsúlyozta: a fővárosi önkormányzat hosszú távú városfejlesztési stratégiájában kiemelt helyen szerepel a közlekedésfejlesztés, ezen belül az integrált kerékpárosbarát környezet megteremtése.

Tarlós István rámutatott, a célok eléréséhez elengedhetetlen a szemléletformálás, és fontos, hogy a főváros minden közlekedője megértse: egy közel kétmilliós város közlekedésének tervezése, működtetése olyan komplex feladat, amelyet csak együtt, minden közúti közlekedési szereplő érdekeit arányosan figyelembe véve lehet alakítani. A fejlesztésekről ma már folyamatosan egyeztetnek és meghallgatják a kerékpárosok igényeit. A fővárosi közlekedést igyekeznek kompakt rendszerként kezelni, és tudomásul kell venni, hogy a kerékpárosok érdekeinek érvényesítése fokozatosan, megfelelő ütemezéssel történhet - mondta.

MTI

A főpolgármester teljes beszéde itt olvasható.

 

Hírek

RSS megtekintés