Sikeresen zárultak a bértárgyalások a BKV-nál

A mai napon sikeresen zárult a 2019-es béremelésre vonatkozó tárgyalássorozat. Az egyeztetések során egyetértés született abban, hogy olyan megállapodás szükséges, ami biztosan rendezi kollégáink bérhelyzetét, valamint a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben is képes az új munkavállalók vonzására.

A ma aláírt megállapodás a személyi alapbérfejlesztés mértékét 2019. április 1-jétől 8%-ban határozza meg, míg a 2019. január 1-től március 31-ig tartó időszakra pedig – a bérfejlesztés kompenzációjaként - egy visszamenőleges, egyszeri bruttó 105.000 forintos bérkiegészítés illeti meg kollégáinkat. A megegyezés ezen felül tartalmaz még egy év végi egyszeri, 14.900 forint értékű kifizetést is.

Bővül az utazási igazolványra jogosultak köre is. A megállapodás értelmében az eddigi két hozzátartozó helyett mostantól a kollégáink házastársán kívül az összes, egy háztartásban élő iskolás gyermekére kiterjesztjük az utazási kedvezményt. A BKV-nál 2017-től átlagosan 27%-kal emelkedtek a fizetések, a mostani megállapodással együtt pedig átlagosan 35%-kal magasabbak a bérek a 2016-os szinthez képest.

A BKV vezetése szerint a mai aláírással egy olyan észszerű - a vállalat, valamint a tulajdonos lehetőségeit maximálisan felhasználó - megállapodás született, ami megnyugtatóan rendezi a munkavállalók helyzetét és biztosítja a BKV zavartalan működését.  

Köszönjük Főpolgármester úr támogatását, a szakszervezetek konstruktív hozzáállását, valamint kollégáink türelmét! 

BKV Zrt.