Fővárosi támogatással újult meg a csepeli Brenner János park

0.91.142

Június 12-én ünnepélyes keretek között felavatták a TÉR_KÖZ támogatással megújult csepeli Brenner János parkot és a tér névadójának, az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanú papjának emléket állító szobrot. Az ünnepségen részt vett, a parkot és szobrot felszentelte Brenner József nagyprépost, a vértanú testvére.

Borbély Lénárd polgármester beszédében úgy fogalmazott, az önkormányzat az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy Csepelen ne csak a fizikai, hanem az erkölcsi és a szellemi tér is megújuljon. Az ünnepi beszédek után leleplezték Brenner János szobrát, amelyet Lelkes Márk szobrászművész készített.

A TÉR_KÖZ pályázaton a Brenner János park projekt 100.000.000 Ft-ot támogatást nyert el. A fejlesztés célja egy minőségi, fásított köztér létrehozása volt; a közterület burkolatainak, zöldfelületeinek, valamint az iskola fogadóterének megújítása és rendezése valósult meg.

Az üzletsor közelében vendéglátóegységek kitelepülései, a sétány mentén, a zöldfelületek környezetében új ülőfelületek kaptak helyet. Gumiburkolatú játszótér és az iskola mellett fásított parkoló is létesült.

Hírek

RSS megtekintés