Duplájára emelt pályázati keretösszeggel folytatódik a STAFÉTA

Budapest Főváros Önkormányzata negyedik alkalommal hirdeti meg a tehetséggondozás és a fiatal pályakezdő művészek támogatása érdekében életre hívott STAFÉTA pályázatot.

A közel a duplájára emelt pályázati keretösszeggel megjelenő programban idén a prózai darabok mellett kiemelt előnyt élvez a néptáncot fókuszba helyező, a cirkuszművészetet, illetve a cirkuszművészetet valamely társművészettel kombináló produkciók támogatása.

Az elmúlt években a Staféta pályázat keretében több mint 20 önálló produkció valósulhatott meg. A nagy sikerre való tekintettel a Budapest Főváros Önkormányzata által biztosított 20 millió Forintnak megfelelő támogatási összeg mellé a 2019. évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága további 20 millió Ft-os támogatás nyújtásával járul hozzá. A prózai művek mellett a műfaji sokszínűségre tekintettel a program a Kárpát-medence népeinek tánchagyományának ápolását, a magyar táncok értékeinek kiemelését, népszerűsítését is kiemelt célként kezeli.

A független előadóművészek támogatására életre hívott nyílt pályázatot az eddigi évekhez hasonlóan a FÜGE Egyesület bonyolítja le. A pályázati adatlap a FÜGE hivatalos web-oldalán érhető el: http://www.fugeprodukcio.hu/palyazat/

Szalay-Bobrovniczky Alexandra

humán főpolgármester-helyettes