Visszatérő kincsek - 25 éves a Világörökség Városok Szervezete

​A Világörökség Városok Szervezete (Organization of World Heritage Cities – OWHC) szeptember 8-án ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Budapest a kezdetektől tagja a világszervezetnek és központja a 20 tagvárossal rendelkező közép-kelet-európai régiónak.

A Főváros két világörökségi helyszínnel is büszkélkedhet. A Duna-part látképe és a Budai várnegyed valamint az Andrássy út és történelmi környezete a hátterét adó historikus városi szövettel együtt a legmeghatározóbb részei a városnak. Ennek a jelentős méretű épületegyüttesnek a megújulását a Fővárosi Önkormányzat pályázataival évtizedek óta támogatja.

A „Műemléki Keret” és az „Építészeti Értékvédelmi Támogatás” fővárosi pályázatainak legutóbbi eredményeit a „Visszatérő kincsek” című kiadványban foglaltuk össze, ezzel is ünnepelve az OWHC fennállásának 25. évfordulóját. A kiadvány a 2013-2016 közötti időszakban a támogatások segítségével elkészült közel kétszáz felújításból egy válogatást mutat be, amely ide (vagy az alábbi képre) kattintva megtekinthető.