Újévi fogadást adott a nagyköveteknek a főpolgármester a Városházán

Tarlós István főpolgármester beszédet mond a nagykövetnek rendezett újévi fogadáson a Városháza dísztermében

Újévi fogadást adott Tarlós István főpolgármester a Budapestre akkreditált nagyköveteknek a Főpolgármesteri Hivatalban szerda este. Az eseményen mintegy 60 ország képviseltette magát.

Ez a város mindenkit barátságosan fogad, aki barátsággal érkezik a városba – mondta beszédében Tarlós István. Kiemelte, hogy Budapest jó néhány ország fővárosával ápol nagyon jó viszonyt. „Igyekszünk minél több, európai és Európán kívüli nagyvárossal baráti, mindkét város és lakosságuk számára hasznosítható kapcsolatokat építeni, és ezeket tisztelettel ápolni” – jelentette ki.

A főpolgármester beszámolt arról, hogy a jelenlegi kormánnyal való sikeres együttműködés révén jelentős fejlődést sikerült elérni Budapesten. – A város évről évre lépked előre a nemzetközi protokoll-listákon, akár az élhetőséget, a biztonságot, a város működését, a közlekedést tekintve, „összefogással, akarattal, nem túl sok pénzből, a város szeretetére alapozva” – fogalmazott. Beszél a metróépítésről és -felújításról, a fél évszádos elmaradásokat pótló árvízvédelmi munkákról, a zöldfelületek fejlesztéséről. Megemlítette, hogy sikerült lecserélni a közlekedési társaság rendkívül elhasználódott járműparkjának a legnagyobb részét, nagyon komoly fürdőfejlesztéseket hajtanak végre, fejlesztik az állatkertet és a Margitszigetet.

A főpolgármester beszéde végén azt kérte a diplomatáktól, ha tehetik, közvetítsék Budapest jó hírét a nagyvilágban.

Hírek

RSS megtekintés