Tizenhat különböző árnyalatban pompázó virágok köszöntik a tavaszt a fővárosi virágágyakban

A FŐKERT által frissen ültetett árvácskák a budai Várban

A FŐKERT Nonprofit Zrt. tavasszal összesen 130 ezer árvácskát ültet ki a Főváros kiemelten kezelt zöldterületeire és mintegy 16 különféle árnyalatot használva hoz színeket a főváros virágágyaiba.

A tavaly ősszel ültetett nagyjából 110 ezer virág mellé kerülő növények kiültetése 2018. március 9-én kezdődött és az időjárás függvényében várhatóan két hét alatt lezajlik. A parki kiültetések egynyári növényanyagát teljes egészében a FŐKERT Nonprofit Zrt. saját termesztőtelepén állítja elő.

A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg, amelynek hátterében a tervezéstől a termesztésen át a megvalósításig jól szervezett csapatmunka áll. A tavasz beköszöntével a virágágyakat frissíteni, lazítani kell, elő kell készíteni a palánták befogadására. A virágágyakba ősszel kiültetett kétnyári növényeket pótolni, újítani kell, hogy a meleg idő beköszöntével ismét teljes színben pompázhassanak.

 

A tavaszi ültetések után színpompás virágágyakat lehet majd látni, számos más helyszín mellett a Széchenyi téren, a Szent István Parkban, a margitszigeti szökőkút környékén vagy éppen a Hess András téren a Budai Várban. Az ültetések részletes menetrendje és helyszínei megtekinthetők a FŐKERT honlapján.

Az árvácskákon kívül érdemes figyelni városszerte az ősszel ültetett kétnyáriak közül hamarosan előbújó hagymás virágokat is hiszen nekik köszönhetően hétről hétre változik majd a virágágyak hangulata, megjelenése. Összesen közel 35 ezer tulipán, nárcisz és császárkorona díszíti majd a parkokat.

FŐKERT Nonprofit Zrt.