Megújult a Petőfi híd déli le- és felhajtója, valamint a Műegyetem rakpart egy szakasza

​Befejeződött a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti útszakasz, valamint a fel- és lehajtók komplex szemléletű felújítása. A rekonstrukció során az útpálya mellett kétirányú kerékpárút épült, valamint a felújításnak köszönhetően a Műegyetem rakpart e szakaszán a déli irányba két, az északi irányba egy forgalmi sávon haladhat a forgalom. A híd két oldalán található le- és felhajtók teljes útpályaszerkezetét kicserélték, így mindkét ágon kerékpárút és járda vezet. A felújítás a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg.

A komplex szemléletű rekonstrukció során felújították a rakpartszakasz teljes útpálya-szerkezetét, és a forgalmi igényeknek – valamint a jelenlegi forgalomnak – megfelelően mára déli irányba két, északi irányba egy sávon haladhatnak az autósok; az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelöltek ki a járda mellett. Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építettek ki. A gyalogosjárda a kerékpárút mellett vezet. A felújítással párhuzamosan a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújították, átépítették a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeztek ki. A rekonstrukcióhoz kapcsolódó zöldfelület-rendezés – tekintettel a munkák téli befejezésére – tavasszal folytatódik.

A rekonstrukció részeként felújították a Petőfi híd le- és felhajtóit is. A teljes pályaszerkezet-cserén kívül a le- és felhajtók mindkét oldalán egyirányú kerékpárút és járda épült.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Hírek

RSS megtekintés