Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a Városháza parkban, kigyúltak a karácsonyi díszfények a fővárosban

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Osztie Zoltán, Budapest-Belváros Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa meggyújtja az első gyertyát az adventi koszorún az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron

Gyerekprogramokkal indult, az első adventi gyertya meggyújtásával és ünnepi fényfestéssel zárult december 2-án a program a Városháza parkban. Az immár hatodik alkalommal megrendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron december 2-án, 17 órakor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel egy időben városszerte felgyúltak Budapest díszfényei és kezdetét vette az ünnepi felkészülés időszaka. A gyertyagyújtáson Dr. Osztie Zoltán Budapest-Belváros Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos elnöke mondott ünnepi áldást, valamint közreműködött Pánczél Kristóf vezényletével a Józsefvárosi Zeneiskola Kiskórusa.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban. A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.adventbudapest.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Hírek

RSS megtekintés