„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére

Budapest Főváros Önkormányzata „Klímatudatos Budapest" címmel pályázatot hirdet budapesti általános iskolás diákok részére. A pályázat célja az általános iskolás korú gyermekek körében az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretterjesztés, az éghajlatváltozás mérséklésének és az ahhoz való alkalmazkodás fontosságára való figyelem felhívás. A pályázat a KEHOP-1.2.0-15-2016-00020 Klímastratégia és Éghajlatváltozási Platform létrehozása Budapesten projekt keretében kerül meghirdetésre.

A pályázat témája:
  • Jövő zöld Budapestje: milyennek képzeled el a zöld, környezetbarát módon működő nagyvárost, Budapestet? Milyen természeti és építészeti kincsei vannak a városnak, amiket óvni kell a klímaváltozástól? Te hogyan tennéd?
  • Környezetbarát közlekedés Budapesten: milyennek képzeled el a környezetbarát közlekedést (egyéni és közösségi közlekedés egyaránt) 2030-ban Budapesten?
  • Környezettudatos iskolánk

Pályázni egyénileg rajz vagy fotó készítésével, csoportosan (legfeljebb 30 fő) egy maximum A2 méretű rajz vagy fotó montázs tabló készítésével lehet.

A versenyre való jelentkezés határideje és módja:

A pályamunkák beérkezési határideje: 2018. április 16. hétfő 16 óra.

A pályaművek benyújtása postai úton vagy személyesen lehetséges a Főpolgármesteri Hivatal Projektmenedzsment Osztályán (1052 Budapest, Városház u. 9-11., 2. em. 298. Tel: 327-1639). A fotókat a klimaplatform@budapest.hu címre kérjük megküldeni.

A pályaművek maximális mérete egyéni kategóriában A3, csoportos kategóriában maximum A2 méret.

A pályaművek hátoldalán szíveskedjenek feltüntetni egyéni kategóriában a pályamű címét, az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét. Csoportos kategóriában a mű címét, a pályázó iskola és csoport nevét, elérhetőségét, a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét kérjük feltüntetni a hátoldalon.

Egyéni pályázók esetében kérjük a mellékelt szülői nyilatkozat benyújtását a pályaművel együtt. (A szülői nyilatkozat itt érhető el.)

A pályázatokat 5 tagú zsűri értékeli. A díjazás során a pályaműveket az alábbiak szerint jutalmazzuk:

Egyéni kategória:

1. helyezett: Családi belépőjegy a Fővárosi Állat- és Növénykertbe

2. helyezett: Családi fürdő belépőjegy

3. helyezett: ajándékcsomag

Csoportos kategória:

1. helyezett: csoportos kirándulás a Fővárosi Állat-és Növénykertbe

2. helyezett: csoportos kirándulás a Fűvészkertbe

3. helyezett: ajándékcsomag

A beérkezett alkotások online felületen, illetve a Budapest Projekt Galériában állítják ki.

Beruházási és Projektmenedzsment Főosztály