Forgalmi változások a Fehérvári út felújítása miatt október 2-ától

​​​​​Megkezdődik a Fehérvári út következő szakaszának felújítása, a Kanizsai utca és a Lecke utca, valamint a Csurgói út és a Kondorosi út között 2018. október 2-án (kedden) reggeltől várhatóan november végéig. A felújítás miatt a Fehérvári utat a jelzett szakaszokon egyirányúsítják a városközpont felé; a városhatár irányú útpályát pedig teljes szélességében lezárják. A 973-as autóbusz 2018. október 1., hétfő estétől módosított útvonalon közlekedik a városhatár felé.

A munkák első ütemében a városból kifelé vezető útpályát zárják le mindkét szakaszon, a városba befelé haladó útpályán ebben az ütemben munkavégzés nem lesz, a városközpont irányú forgalom akadálymentesen tud majd haladni, a lezárt területek mellett centrum felé lesz egyirányúsítva az útpálya. A korlátozás a villamosforgalmat nem érinti.

A Bocskai úttól kifelé haladva a Fehérvári úton csak az Ulászló utca és Kanizsai utca lesz megközelíthető, a Kanizsai utcától kezdődik a lezárás. A Kanizsai utca Fehérvári út melletti szakaszán az egyirányúsítás iránya ideiglenesen módosul: a Fehérvári úttól a Fadrusz utca felé lehet majd rajta közlekedni.

Az érintett szakaszon a munkaterület oldalán lévő kisebb keresztező utcák Fehérvári úti torkolata le lesz zárva, ezek az utcák zsákutcák lesznek, azonban a Dombóvári út és a Sárbogárdi út, valamint a Bártfai utca és a Hauszmann utca csomópontban jelzőlámpa működése mellett a keresztirányú közlekedés biztosított lesz. A környező területek megközelíthetőségének biztosítása érdekében a Mérnök utca Fehérvári út melletti szakaszán az egyirányúsítás megfordításra kerül: Fehérvári út felé lehet majd kihajtani, a Mohai út és a Petzvál József utca közötti szakasza pedig ideiglenesen kétirányúsítva lesz.

A külső szakaszon a Csurgói úttól szintén a kifelé vezető útpályát zárják le útfelújítás miatt a Kondorosi útig, így ez a szakasz is a városközpont felé lesz egyirányúsítva ideiglenesen.  A Csurgói út mindkét irányból megközelíthető lesz a Fehérvári útról.

A fenti ütemek az időjárástól függően várhatóan 2018. november végéig tartanak. A másik oldali útpálya felújítására majd a következő év tavaszán kerül majd sor.

A 973-as autóbusz Nagytétény, ipartelep felé az Andor utca és a Kondorosi út között a Fehérvári út helyett a Tétényi úton közlekedik:

  • az Albertfalva kitérő megállót nem érinti, ideiglenesen a 7-es autóbusz Csurgói út és a 213-as autóbusz Nyéki Imre Uszoda megállójában áll meg;
  • valamint az Andor utcánál a 103-as autóbusz ideiglenes megállóhelyén áll meg.

A Csonka János tér és a Hauszmann Alajos utca csomópontokban az autóbusz megállók helyett a 17-es villamos megállóit érinti.

Budapesti Közlekedési Központ