Átadták a forgalomnak a Grassalkovich út – Ócsai út – Haraszti út csomópontjában lévő közúti felüljárót

Befejeződtek a Grassalkovich út – Ócsai út – Haraszti út csomópontjában lévő közúti felüljáró forgalomkorlátozásokkal járó munkálatai, ezért mától újra birtokba vehetik azt az autósok. A közúti forgalom megindulását követően a munkálatok befejezéséig már csak a felüljáró alatt és a pilléreken végeznek majd felújítást. 

A felújítás keretében eddig elvégezték a pillérek fejgerendáinak megerősítését, a teljes szakaszon az aszfaltburkolat és útpálya cseréjét, a támfalak felújítását, a szegélyek cseréjét, a felüljárón a szigetelés teljes cseréjét, a hídszegélyek és a vízelvezetési rendszer átépítését, a visszatartó korlátok és a vasúti felsővezeték védőháló cseréjét, dilatációs szerkezetek cseréjét, további dilatációk beépítését, a felszerkezet alsó felületének és az alépítményeknek a tisztítását, a betonfelületek javítását, valamint védőbevonataik elkészítését. A felújítási munkák során megújultak a hídfőkben lévő helyiségek is.

A továbbiakban a centrum felöli és az Ócsa felöli támfalak és a felmenő szerkezetek betonfelületeinek javítását, megerősítését, a bevonatok készítését, az állványzatok elbontását, a híd vízelvezető rendszerének kiépítését és a területrendezést készítik el.

Budapesti Közlekedési Központ