A BKV megrendezi a Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenyét

​A BKV fennállásának 50. évfordulóját ünneplő egész éves programsorozatba illeszkedve június 2-án Budapesten kerül megrendezésre az idei Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenye. A rangos versenyhez kapcsolódva társaságunk nyílt napot tart a Zách utcai Trolibusz Divízió telephelyén.

Negyedszázada a BKV vállalati versenyeként indult járművezetői verseny hamar a Magyarországon helyi és helyközi közlekedést üzemeltető társaságok országos vetélkedőjévé vált. Az ország megannyi területéről érkező indulók különböző járművezetői kategóriákban (autóbusz, trolibusz, villamos) mérik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A versenyen kiderül, ki jár élen az utazóközönség és a társaságok számára egyaránt elsődlegesen fontos balesetmentes, biztonságos közlekedést lehetővé tevő járművezetői ismeretek alkalmazásában. A 48 induló csapatban több BKV-s páros képviseli társaságunkat a legjobbak között.

Az elmúlt években az ország számos városában megrendezett verseny a BKV fennállásának 50. évfordulóján visszatér az ünneplő fővárosba. Június 1-én elméleti, június 2-án gyakorlati tudásukról adnak számot a versenyzők. Az autóbusz- és a trolibuszvezetők gyakorlati versenye a Zách utcai üzemegységben, a villamosvezetők gyakorlati versenye a Sport utcában (Hungária kocsiszín közelében), kerül megrendezésre. Az érdeklődők a versenyt élőben a helyszíneken, vagy a Zách utcai garázsban felállított óriás kivetítőkön követhetik nyomon.

A versenyben résztvevő járművek:

autóbusz: IK260 (BKV Zrt. biztosítja), Credo Econell 12 (Volán Egyesülés biztosítja);
trolibusz: SST12;
villamos: CAF Urbos 3.

A gyakorlati verseny napján, június 2-án, az országos versennyel párhuzamosan nyílt napot is tartunk az érdeklődő gyermekeknek és felnőtteknek a Zách utcai Trolibusz Divízió területén.

A nyílt nap folyamán utasaink bepillantást nyerhetnek abba a környezetbe, ahol a trolibuszok karbantartása, forgalmi előkészítése történik, közelebbről megismerhetik azokat a járműveket, amelyekkel nap, mint nap utaznak.
A jelenleg is forgalomban közlekedő típusok (pl.: Solaris, Ikarus 435T) mellett bemutatásra kerülő nosztalgia járművek többek között a szovjet gyártású ZIU 5, ZIU 9, vagy a csuklós járművek megjelenését megelőző technológiát idéző Ikarus 60 - AMG pótkocsival. Megtekinthetők lesznek a háttérmunkát segítő üzemi járművek is:
Ezüst nyíl – vontató, Matuka – vontató, vonalműszaki szerkocsi, vonalműszaki vontató, felsővezeték szerelő jármű.

A gyerekeket színezővel, papírmakett építéssel várjuk.  A nagyobbak kipróbálhatják a troli áramszedő felhelyezését és lehúzását. Megtekinthető lesz a BKV múzeumbusza, és a terepasztal busz. Hideg- melegételes büfé áll a vendégek rendelkezésére.

A rendezvény díjmentesen látogatható!

Helyszín:

Autóbusz és trolibusz járművezetők versenye, trolibusz garázs nyílt nap:
Trolibusz Divízió 1101 Budapest, Zách utca 8.

Villamos járművezetők versenye:
Hungária kocsiszín 1087 Budapest, Brüll Alfréd utca 1. - Sport utca.

Időpont:

2018. június 2. szombat 10-16 óra között.

 

BKV Zrt.