Több mint egy kilométernyi busz áll rendelkezésre az M3 pótláshoz

Az M3 metró felújítása - az előkészítő munkálatok után - november 6-án, hétfőn kezdődik. A BKV Zrt. - és a BKK Zrt. - szakemberei mindent megtettek és megtesznek azért, hogy a lehetőségekhez képest a legkevesebb kellemetlenséggel utazhassanak a fővárosban közlekedők.

Reagálva Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője által elmondottakra, ismét kijelentjük, hogy az M3 vonal rekonstrukciója számos előkészülettel járt, ennek része volt a metrópótló buszok közlekedésének megszervezése is. Így - ahogyan korábban többször hangsúlyoztuk - a pótlóbuszok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd. Ez a követési időköz - tekintettel az olyan forgalomtechnikai adottságokra, mint a fel- és leszállás, fordulás, lámpaciklusok, keresztező irányok (többek között más busz és villamosjáratok) forgalmának fenntarthatósága stb. - tovább már nem csökkenthető. Az északi szakasz pótlásában részt vevő 59 autóbusz 18 méteres hosszát tekintve, így is több mint egy kilométernyi, egészen pontosan 1062 méteres buszoszlop áll majd a közlekedők rendelkezésére, de az esti és hétvégi teljes vonalas pótlás során a pótlóbuszok száma megközelíti a nyolcvan darabot.

Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy ez a Budapest számára kiemelt és szükségszerű beruházás a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza: ezen dolgoznak - minden lehetséges szempontot figyelembe véve - a BKV és a BKK szakemberei.

Az M3 metróvonal rekonstrukciója miatt szükséges pótlási feladatok ellátása több éven át tartó feladat a BKV számára, továbbra is várjuk azon leendő járművezetőink  jelentkezését, akik ebben részt vennének. Részleteket keressék a honlapunkon: www.bkv.hu/allashirdetesek.

Szedlmajer László

BKV Zrt.

vezérigazgató-helyettes

Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgató