„Tedd Meg MAgadért!”: családi nap a Gellérthegyen szombaton

A FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve rendezi meg a „Tedd Meg MAgadért!" elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi és sportnapját, amelynek fővédnöke Tarlós István főpolgármester. 2017. június 17-én, szombaton délelőtt 10 órától este 21 óráig a Gellérthegyen színes programokkal várják az érdeklődőket, lesz egészséges életmód, zöld jövő, színpadi programok, koncertek, közműcégek standjai, kézműves termékek, divatbemutató, food truck show, csapat- és egyéni sportprogramok.

Az idei családi nap különlegessége, hogy a 150 éves FŐKERT a gellérthegyi Csúszdás játszótér megújításával és átadásával kíván kedveskedni a budapesti családoknak. Külön érdekesség, hogy 50 évvel ezelőtt, 1967-ben, az akkor 100 éves FŐKERT a gellérthegyi Csúszdás játszóteret építette meg az akkori jubileum alkalmából.

A rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, védnökei Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere

A rendezvényt Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nyitja meg délelőtt 10 órakor.

A 2017-ben fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Fővárosi Kertészet kiemelt rendezvénye lesz a gellérthegyi esemény. Az immár ötödik alkalommal megrendezett „Tedd Meg MAgadért!" célja, hogy erősítse az „én városom" életérzést, valamint, hogy felhívja a figyelmet: a városi zöld tér mindenkié. Közösen használjuk, alakítjuk, élvezzük az általuk nyújtott előnyöket és éppen ezért közösen is kell tennünk zöldfelületeink, tereink szépségéért, megóvásáért.

A rendezvényen bemutatkoznak Budapest közművállalatai is, akik mind stratégiai céljuknak tűzték ki a fenntarthatóságot, a környezettudatos személet terjesztését és az edukációt. A látogatók hasznos információkkal és érdekességekkel gazdagított szórakoztató- és sportprogramokon is részt vehetnek a nyári szünet első hétvégéjén, a Gellérthegyen.

További információ és részletes programok: http://www.fokert.hu/tedd-meg-magadert-2017/

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/108930929695521/

​FŐKERT Nonprofit Zrt.

Hírek

RSS megtekintés