Negyven helyszínen épült ki vagy bővült a közvilágítás, csaknem 50 milliós fővárosi forrásból

Tavaly 23 gyalogátkelőhelyen és 17, bűnmegelőzési szempontból fontos helyszínen építette ki vagy bővítette a közvilágítást a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. A beruházáshoz csaknem 50 millió forint forrást biztosított a Fővárosi Önkormányzat, amely – Tarlós István főpolgármester programjának megfelelően – kiemelten fontosnak tartja a közvilágítás közbiztonsági szerepét, eleget téve a lakossági bejelentéseknek és a közlekedésbiztonsági hatóságok jelzéseinek.

A kerületi önkormányzatokkal egyeztetve, a beérkezett panaszokat figyelembe véve 2016-ban 23 gyalogátkelőhelyen, többek között a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő kerékpárútnál, a Művészetek Palotája mellett, a gazdagréti Rétköz utca több kereszteződésében, valamint az óbudai Slachta Margit rakparton épült ki vagy bővült a közvilágítás. A projekt keretében összesen 42 új lámpatestet, 11 új kandelábert helyeztek ki, valamint körülbelül 320 méter kábelhálózatot építettek ki, összesen 26 millió forint értékben.

A bűnmegelőzési program keretében, Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, valamint a kerületi önkormányzatok javaslata alapján új útszakaszokon épült ki az eddig hiányzó, vagy bővült a korábbi közvilágítás mintegy 22 millió forintból. A program során 133 új lámpatestet, 77 új közvilágítási kandelábert vagy oszlopot telepítettek, valamint 2 kilométer kábelhálózat épült ki.

A fejlesztésnek köszönhetően 13 kerületben javultak a köz- és közlekedésbiztonsági körülmények. A helyszínek teljes listája a Budapest Portálon (www.budapest.hu) olvasható.

 

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató