Megújult a budai alsó rakpart közvilágítása

Megújult közvilágítás a budai alsó rakparton a Batthány térnél

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​A Főváros által biztosított forrásból elkészült a Margit híd és Lánchíd közötti szakaszon a budai alsó rakpart mellvédjén elhelyezett közvilágítás. A beruházás a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. kivitelezésében valósult meg.

A beruházás során összesen 88 közvilágítási oszlopot és lámpatestet cserélték ki – úgynevezett Baross típusú oszlopokra és Paneka Midi lámpatestekre –, ugyanolyanokra, mint a fonódó villamos többi szakaszán. Az új lámpatestek a korábbiaknál nagyobb hatásfokúak, ami évente mintegy 15.000 kWh energia- és mintegy félmillió forint áramdíj-megtakarítást eredményez. A fejlesztés révén sikerült egységes, harmonikus látványképet kialakítani az érintett szakaszon.

 

Az összesen 56 millió forint értékű beruházásra a BDK Kft. nyílt közbeszerzési pályázatot írt ki, amelyet a pomázi MNT Systems Kft, valamint a budapesti ARTemisz &Sofia Építőipari Kft. nyert el.

A BDK tervei szerint a rakpart közvilágításának megújítását idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakasszal folytatják.

Főpolgármesteri Hivatal

Kommunikációs Igazgatóság

Hírek

RSS megtekintés