Közös út, közös jövő: szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hétvége Budapesten

Idén tizenhatodik alkalommal, szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát. A Mobilitási Hétvégén, hazánk legnagyobb zöld eseményén a szeptember 16-17-i hétvégére ismét a gyalogosoké, kerékpárosoké az Andrássy út. A színes programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon.

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. A Mobilitási Hétvége rendezvényen megismerkedhetnek azokkal a közlekedési módokkal, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnak az autózással szemben. Az idei év mottója a „Közös út, közös jövő”, témája pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

A Mobilitási Hét családi hétvégéjét az Andrássy úton az Oktogonnál szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg Homolya Róbert, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, valamint Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. A hétvégén a kilátogatókat a gépjárművek elől lezárt Andrássy úton a közlekedési szolgáltatók standjai mellett a fővárosi közszolgáltató társaságok, több kerület, civilszervezetek színes programjai és koncertek várják. A Mobilitási Hétvége programja részletesen megismerhető a BKK honlapján: www.bkk.hu/mobilitasihet.

Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóság

Budapesti Közlekedési Központ

A BKV immár 2002 óta minden évben részt vesz az Európai Mobilitási hét családi hétvégéjén.  Idén is várnak minden közlekedés iránt érdeklődőt standjuknál, ahol a kisebbek számára közlekedési kvízzel és KRESZ-pályával készülnek. Szombaton kiállítják az IK 630-as kabrió nosztalgiabuszukat, vasárnap pedig a hamarosan forgalomba kerülő, honosítás alatt levő hibrid Volvo 7900-as autóbusz lesz majd látható. A BKV standjához ellátogatóknak emellett lehetőségük lesz bepillantást nyerni a BKV-s járművezetők életébe: a "Nálunk Ön kormányozhat" kampány keretein belül - munkatársaink segítségével - benyomást szerezhetnek arról, miért is éri meg is a főváros legnagyobb közlekedési szolgáltatójánál dolgozni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! (BKV Zrt.)