Július 8-ától közlekedik az új közvetlen repülőtéri buszjárat Budapesten

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a közvetlen repülőtéri buszjárat bemutatásán, a Deák Ferenc téren

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ a repülőtér közvetlen elérése érdekében beindítja új, 100E jelzésű járatát. 2017. július 8-ától, szombattól az új járattal könnyen, gyorsan és átszállás nélkül is elérhető a belvárosból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Az új járatot Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mutatta be 2017. június 27-én kedden a vonal egyik végállomásaként szolgáló Deák Ferenc téren. A főpolgármester-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: Budapestre évente majdnem 4 millió turista érkezik, legnagyobb arányban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül. Hozzátette: éppen ezért jogos elvárás, hogy 2017-ben már közvetlenül, átszállás nélkül lehessen eljutni a belvárosból a reptérre. Budapest vezetése ezért azzal bízta meg a BKK-t, hogy teremtse meg e szolgáltatás feltételeit.

A 100E autóbuszokra külön repülőtéri vonaljegyet kell váltani, amelynek ára 900 Ft.

A 100E járatszámú autóbusz 2017. július 8-ától, szombattól a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között 30 percenként közlekedik, a hét minden napján. A busz a belvárosból hajnal 4 órától indul a repülőgépek közlekedéséhez igazodva, így az utasok már az első repülőjáratok eléréséhez igénybe vehetik. A Budapestre érkező repülőjáratok utasai a repülőtérről utoljára az éjjel fél 1-kor induló 100E autóbusszal még könnyen elérik a belvárost. Az autóbusz a repülőtér felé csak a Kálvin téren áll meg, illetve kora reggel az első két járat az Astoria M megállóhelyen is. A repülőtér felől a belváros felé közlekedő autóbuszról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet szállni.

A vonalon a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett alacsonypadlós, légkondicionált Mercedes Conecto G típusú autóbuszok közlekednek. Az autóbuszok a könnyebb felismerhetőség érdekében egyedi megjelenést kaptak.

A 100E autóbuszokra külön repülőtéri vonaljegyet kell váltani, amelynek ára 900 Ft. Ezen kívül más jegy vagy bérlet a járaton nem érvényes. A BKK javasolja, hogy a járatra érvényes repülőtéri vonaljegyet az ügyfélközpontokban, a megállók környezetében, illetve a pénztárakban előre vásárolják meg. 

Hírek

RSS megtekintés