Három napig kék színben tündököl az Erzsébet híd

 A kék-fehér színbe öltöztetett Erzsébet híd 2017. december 3-án. Finnország függetlenségének 100. évfordulójának alkalmából a Finn Nagykövetség szervezésében az állam hivatalos színeivel világították meg a hidat.

Finnország 2017. december 6-án ünnepli függetlenségének századik évfordulóját. Ennek megünneplésére a finn nagykövetség több rendezvénnyel készül. A finn nagykövet megkeresésére, Tarlós István főpolgármester jóváhagyásával kék színbe öltözik az Erzsébet híd mindkét pilonjának egy része, így a megmaradó, fehéren megvilágított elemmel összhangban a látvány megjeleníti a finn nemzeti zászló színeit.

 

A „Suomi - Finland 100” ünnepi év csúcspontja 2017. december 6-a, a függetlenség elnyerésének 100. évfordulója lesz. A centenárium tiszteletére világszerte számos ikonikus hely és épület kap december első napjaiban kék-fehér díszvilágítást. Budapesten 2017. december 3-6. között a finn nagykövetség az állam hivatalos zászlaját szimbolizáló kék-fehér színbe öltözteti a pesti és budai oldalt összekötő Erzsébet hidat. A Gellért-hegyi vízesésnél pedig a Finn Intézet (FinnAgora) megidézi az északi fényt, az aurora borealist egy fényinstalláció segítségével. A vetítés magyar és finn művészek együttműködésében valósul meg, amely a két nemzet legendásan jó kapcsolatát szimbolikusan is erősíti.

 

Az Erzsébet híd díszvilágítását a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. társadalmi felelősségvállalási politikája alapján, önköltségi alapon kivitelezi.

 

Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft.