2017-ben is Energiatudatos Vállalat a BKV

A BKV évek óta részt vállal a Virtuális Erőmű Program által kitűzött célok megvalósításában, azaz abban, hogy minél nagyobb megtakarítással járuljunk hozzá egy virtuális erőmű „felépítéséhez”. Ennek a munkának köszönhetően  Társaságunk ismét sikeresen pályázott, és Buzinkay Tamás, a BKV fejlesztési és koordinációs igazgatója a mai napon átvette az Energiatudatos Vállalat 2017 címet.

A BKV a korábbi évekhez hasonlóan folytatja a munkát, amelynek célja, hogy működésének egyes területein feltárja azokat a helyeket, amelyeken energia-megtakarítás érhető el. Felelős vállalatként munkánkban elengedhetetlen, hogy szem előtt tartsuk a fenntartható, hosszú távon gazdaságosabb megoldások keresését és alkalmazását.

A BKV Zrt. 2014-ben csatlakozott a programhoz, amelynek eredményeképpen Társaságunk sikeresen pályázott a VEP által indított Energiahatékonysági Kiválósági Pályázaton, és elnyerte előbb az „Energiatudatos Vállalat” címet, majd 2016-ban az „Energiahatékony Vállalat” díjat.

A Virtuális Erőmű Program keretében ­­– amelynek célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit – hatékonyan ellenőrizhetjük, kommunikálhatjuk teljesítményünket, nem utolsó sorban megosztva egymással tapasztalatainkat, hasznos tudást szerezhetünk a témában.  Ennek érdekében szervezett már több alkalommal szakmai fórumot a BKV.

Társaságunk az idei Energiatudatos Vállalat pályázatban – az ISO 50001 Energiairányítási rendszer működtetésével összhangban – többek között az energiahatékonyság folyamatos fejlődését, valamint az elért eredmények – munkavállalók és partnerek felé történő – kommunikációját azonosította energiatudatossági céljaként és kötelezettségvállalásaként.

Büszkék vagyunk arra, hogy a több éves munka eredményei alapján megfogalmazott újabb célkitűzéseinket idén is elismeri az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Tanácsadó Testületének Szakmai Zsűrije és 2017-ben ismét átvehettük az Energiatudatos Vállalat címet.

BKV Zrt.