Újabb renovált lakóépületet adtak át a IX. kerületi városrehabilitáció keretében

​Újabb renovált lakóépületet adtak át Budapest IX. kerületében a városrehabilitáció keretében, a mintegy egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően a ferencvárosi Balázs Béla utca 32/A-B. szám alatti négyemeletes társasház újult meg.

​​

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az eseményen elmondta: az 1910-ben épült társasházban 83 komfort nélküli lakás volt, és a felújítás során 40 összkomfortos lakást alakítottak ki. A beruházás összegének mintegy kétharmadát a főváros adta - jegyezte meg.

- Már kevesebb mint hetven olyan ház van a kerületben, amelyben komfort nélküli lakások vannak, ezekben mintegy ezer család él - közölte Bácskai János, Ferencváros polgármestere. A most átadott épület a 29. lakóház, amely a főváros támogatásával újult meg - tette hozzá.

Az épületegyüttesnek, amely az 1910-es években épült, az építés óta alig változott az alaprajzi elrendezése. Sok lakás nem rendelkezett fürdőszobával és WC-vel, néhány lakást utólagosan, a jogszabályi előírásoknak nem megfelelő módon komfortosítottak. A felújítás követően 40 lakás alakítottak ki, az épület szintterülete 5504 négyzetméterről 5438 négyzetméterre csökkent. A rehabilitációs költséghez a Fővárosi Városrehabilitációs Keret 644,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.