Több mint negyedmillió egynyári növény kerül idén a parkokba

A Főkert munkatársai virágokat ültetnek a Margitszigeten

Az árvácskák, tulipánok és nárciszok elvirágzása után sem maradhatnak üresen Budapest virágágyai, ezért a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai városszerte megkezdték a több mint 260 000 darab változatos színű és formájú egynyári növény kiültetését.

A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg, melynek hátterében a tervezéstől a termesztésen át a megvalósításig jól szervezett csapatmunka áll. A városszerte elhelyezkedő, összesen 11 500 m2-nyi virágágyakba idén több mint 210 fajtából 260 000 darab egynyári növényt ültetnek ki, nagy részük a budapesti klímát jól tűrő magyar fajtából kerül ki. A parki kiültetések egynyári növényanyagát teljes egészében a Főkert Nonprofit Zrt. saját termesztő telepén állítja elő.

Legnagyobb százalékban begóniákat, pistikéket és kakastaréjfajtákat alkalmaznak a kiültetésekben. Jelentős számban kerülnek a közterületekre verbénák, bársonyvirágok és zsályafélék, valamint egyre több évelő dísznövényt használnak, úgy mint kasvirág, kúpvirág és az évelő díszgyertya.

A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten, a Városligetben, valamint a Gellérthegyen találhatóak.

Főkert Nonprofit Zrt.

 

Hírek

RSS megtekintés