Tizedik alkalommal csatlakozott Budapest a Föld órája nemzetközi energiatakarékossági akcióhoz

A Lánchíd a Föld órája nevű akció előtt, kivilágítva (b), és az akció idején, kivilágítatlanul 2016. március 19-én este

A Művészetek Palotájában tartották március 19-én, szombaton a Természetvédelmi Világalap (WWF) által szervezett nemzetközi energiatakarékossági akció budapesti központi rendezvényét. A magyar főváros immár tizedik alkalommal csatlakozott a rendezvényhez, amelynek keretében – a BDK Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. és az Elmű együttműködésében – 20.30 és 21.30 között egy órára lekapcsolták Budapest díszvilágítását. Az egyórás üzemszünet alatt több mint 1400 kWh energiát sikerült megtakarítani.

178 országban 7000 város nevezetességei borultak sötétbe egy órára

A BDK üzemeltetésében lévő több mint 200 helyszín – többek között a budai Vár, a Lánchíd, a Parlament, a Margit és a Szabadság híd – díszvilágítását távirányítással, úgynevezett hangfrekvenciás körvezérléssel kapcsolták le, illetve újra be.

A Föld órája akciót a Természetvédelmi Világalap (WWF) hívta életre, arra kérve a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy március utolsó vagy utolsó előtti szombatján egy órára kapcsolják le a világítást és elektromos berendezéseiket. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére, valamint a környezetbarát tevékenységekre: faültetésre, víztisztításra, komposztálásra vagy az autómentességre.

Az idei akció keretében 178 országban 7000 város nevezetességei borultak sötétbe a Föld órájában. Budapesten az érdeklődők megtekinthették az országos természetfotó-pályázat magyar nemzeti parkokat ábrázoló legszebb fotóit, a Ludwig Múzeum teraszán a Főkert Nonprofit Zrt. több száz árvácskából rakta ki a rendezvény logóját, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben pedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekar adott koncertet Kocsis Zoltán vezényletével. 

Hírek

RSS megtekintés