Május 28-29-én rendezik meg a 26. Városligeti Gyermeknapot

​​​Idén huszonhatodik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 28-29-én kerül sor.

​​A Főváros az idei rendezvényt 14 millió forinttal támogatja – mondta az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelős főpolgármester-helyettes. Hangsúlyozta, hogy a Főváros örömmel támogatja azokat a programokat, amelyek értéket képviselnek és tartalmas elfoglaltságot jelentenek a gyerekeknek. Kitért rá, hogy Budapesten ma számos olyan, értékteremtő kezdeményezés létezik, amelynek középpontjában a gyerekek állnak, ide sorolta a középiskolás diákoknak szervezett fotópályázatot, a fiatal tehetségek felkarolását célzó programot, a Diákra hangolva elnevezésű tehetségkutató versenyt és a nemrégiben első alkalommal megrendezett, Pünkösdi királyság nevű, hiánypótló családi napot.

A rendezvény célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, tanuljanak is valamint, illetve egészségmegőrző programokon is részt vehessenek

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a 26. Városligeti Gyermeknapon változatlanul színvonalas, izgalmas programokkal várják a látogatókat, lesznek interaktív játékok, táncbemutatók, kalandpark, focikupa, lovasterápia-bemutató és számos meglepetés. Több mint 500 nehéz sorsú gyermeket hívtak meg magyarországi – ezúttal pécsi, pápai – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról. Emlékeztetett rá, hogy a Főváros 2010 után szorosabbra fűzte együttműködését a gyermekmentő szolgálattal, 2013-ban pedig együttműködési keretmegállapodást kötöttek.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta: a Fővárostól összességében több támogatást kaptak, mint tavaly, mert Tarlós István a főpolgármesteri keretből további tízmillió forinttal segítette a rendezvényt. Beszélt arról, hogy 2000 gyermeknek tudnak ebédet, uzsonnát és úti csomagot adni, a szolgálatot pedig mintegy 100-120 önkéntes segíti.

A rendezvény célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, tanuljanak is valamint, illetve egészségmegőrző programokon is részt vehessenek. A gyermeknapon önkéntes orvosokat, mozgó fogászati rendelőt és nőgyógyászati kamiont is felkereshetnek az érdeklődők, akik rákszűrésen is részt vehetnek. Ismét lesz Nemzetek Utcája, ahol a Magyarországra akkreditált nagykövetségek mutatják be országuk kultúráját. A gyerekeket megtanítják a biztonságos internetezés szabályaira is.

A gyermeknapon 39 helyszínen, 3 színpadon fogják szórakoztatni a közönséget koncertekkel és színházi bemutatókkal. A 26. Városligeti Gyermeknap programfüzete itt tölthető le.

Hírek

RSS megtekintés