Idén több szemetet szedtek össze a fővárosi szilveszterezés után

Az FKF Nonprofit Zrt. munkagépe takarít a Vörösmarty téren

​Az FKF dolgozói az óévbúcsúztató rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint az alábbi aluljárókban és azok környékén:Boráros téri,Ferenc krt.-i, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Astoria, Deák téri aluljárókban 2016. január elsején reggel 06.00 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet a kora délutáni órákra befejeztek.

Az FKF 13 db takarító és szállító célgéppel, valamint 330 fő kézi úttisztítóval végezte a feladatokat, kiemelten a rendezvények helyszínein, valamint az odavezető útvonalakon.

A helyszínekről, a belvárosi utcákról, terekről több mint 150 köbméter szemetet kellett összegyűjteni, elszállítani és ártalmatlanítani. Ez a mennyiség másfélszerese a tavalyinak, amely mintegy 100 köbméter volt. A legtöbbet idén is Vörösmarty térről szállították el. Ezt követte a Deák tér, valamint a Dunakorzó.



A fővárosban az év első napján közel 300 hulladékszállító gépjármű vonult ki a lakossági hulladék, illetve a szelektíven gyűjtött anyagok elszállítására. 

Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zárkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

 

Hírek

RSS megtekintés