Egyetértési megállapodás a laoszi főváros, Vientián és Budapest között

Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Dr. Sinlavong Khoutphaythoune, Vientián főpolgármestere kezet fog az egyetértési megállapodás aláírását követően

Egyetértési megállapodást kötött Vientián és Budapest, a dokumentumot a két főváros vezetője, Sinlavong Khoutphaythoune és Tarlós István tegnap írta alá. (Budapest főpolgármestere a héten hivatalos látogatáson tartózkodik az ázsiai országban, Vientián főpolgármesterének meghívására.)

A laoszi fél kezdeményezésére létrejött megállapodás szerint Vientián és Budapest fejlesztik együttműködésüket, szakértői tudás- és tapasztalatcserét folytatnak a városüzemeltetés és a közműszolgáltatások terén, különös tekintettel a közösségi közlekedés, infrastruktúra, városfejlesztés, szennyvízkezelés, vízellátás és hulladékgazdálkodás fejlesztésére. E kérdésekben a laoszi főváros számít Budapest segítségére.

A megállapodás szerint a felek a kultúra és a turisztika területén is együttműködnek, valamint elősegítik a két főváros közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok elmélyülését.

A megállapodás Budapest részéről a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyásával lép hatályba. A dokumentum aláírásával Budapest lett Vientián első európai partnervárosa. Tarlós István a hivatalos programja során megbeszélést folytatott Thongloun Sisoulith miniszterelnökkel (lásd az alsó képet), Saleumxay Kommasith külügyminiszterrel és Lien Thikeo mezőgazdasági miniszterrel, Vientián főpolgármesterét pedig budapesti viszontlátogatásra hívta meg.

Hírek

RSS megtekintés