Az FKF felhívása a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő zsákok használatáról

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

A rendelet alapján társaságunk 2015. december 31-ig a "hagyományos" FKF-logós műanyag zsákokban szállította el a zöldhulladékot. 2016. május 31-ig a lakosság kommunális hulladékot helyezhet ki ezekben a zsákokban.

Társaságunk néhány helyen módosította a zöldhulladékgyűjtő körzethatárokat. Kérjük, ne megszokásból helyezze ki a zöldhulladékot! Az egyes kerületek zöldhulladékgyűjtő övezeteiről és a szállítási napokról a www.fkf.hu weboldalon tájékozódhat.

A jogszabályi változás miatt bevezetett új, biológiailag lebomló zsákok anyaga más, környezetkímélőbb mint a „hagyományos” zsákoké, ezért kérjük:

  • ne terhelje túl, mert könnyebben elszakadhat
  • a nagyobb gallyakat ne a zsákba tegye, hanem kötegelve a zsákok mellé
  • ne vásároljon indokolatlanul nagy mennyiségben a zsákokból, hogy ne következzen be idő előtt (a lebomló tulajdonság miatti) minőségromlás.

A lebomló zsákok hulladékudvarainkban, központi ügyfélszolgálatunkon, valamint új helyszínen, a Budai Ügyfélszolgálati Központunkban (1027 Budapest, Fő u. 47.) is megvásárolhatóak, ahol egyelőre bankkártyás fizetésre van lehetőség. Bővebb információ elérhető weboldalunkon. Kékszám: 06 40 353-353 / 06 40 FKF-FKF.

Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.