Átadják a forgalomnak a Várfok utcát szombaton

​Kevesebb, mint egy hónap van már csak hátra a Széll Kálmán tér 2015 januárjában kezdődött felújításából, a teljes rekonstrukció pedig május 10-ére véget ér. Április 16-ától (szombattól) a Várfok utcát teljes hosszában átadják a kétirányú közúti és a közösségi közlekedési forgalomnak. Ennek köszönhetően újra a Várfok utcából, a Széll Kálmán tér felújításának kezdete előtti végállomási helyükről indulnak a budavári buszjáratok. Mind a 16-os, mind a 16A, a 116-os és a 916-os vonalon megszűnnek a felújítás miatt kialakított ideiglenes megállók.

A 16-os és a 16A busz végállomását a Széll Kálmán tér felújításának előrehaladtával visszahelyezik a Várfok utcába: a buszokra régi-új végállomásán, a Csaba utca torkolata után lehet felszállni. Ebből a megállóból a 116-os (és a 916-os) busszal is fel lehet jutni a Várba. A 16-os, a 16A, a 116-os és a 916-os busz az Ostrom utcai ideiglenes, terelt útvonal helyett újra a Várfok utcában közlekedik a Deák Ferenc tér M, a Dísz tér, illetve az Uránia felé. A Várfok utca és a Vérmező utca kereszteződésénél, valamint az Ostrom utcában lévő ideiglenes megállók megszűnnek, ezeket a jövőben nem érintik a budavári buszok.

Változások a közúti közlekedésben

A Várfok utca Vérmező út és a Széll Kálmán tér közötti részét április 16-án (szombaton) várhatóan 4 órától adják át a kétirányú közúti forgalomnak. A Várfok utca a Margit körút felől érkezőknek a Szilágyi erzsébet fasor–Széll Kálmán téri csomópontból lesz elérhető. A Krisztina körúton az Attila út felől érkezők jobbra kanyarodva ugyanebből a csomópontból tudnak felhajtani a Várfok utcába.

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016. május 10-re fejeződik be. A fejlesztés eredményeképpen egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, rendezett, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.

Budapesti Közlekedési Központ