Trolibusz nyílt nap a kőbányai járműtelepen

Vasárnap (szeptember 27.) a BKV Zrt. nyílt napot tart a kőbányai garázsban, ahol különleges családi és szakmai programokkal készülnek.

A „100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés” programsorozat keretében szeptember 27-én, vasárnap, 10 és 16 óra között megnyitja kapuit az 1962-ben épült kőbányai trolibusz járműtelep. Az ide látogatók izgalmas családi és szakmai programoknak köszönhetően megismerhetik a garázs működését, és olyan – különleges és jól ismert – járműveket csodálhatnak meg, mint a „Csigamobil” és a Csepel 350 felsővezeték szerelőkocsi, de természetesen a klasszikus 573 ZIU is képviselteti magát az eseményen. Az érdeklődők felmerülő kérdéseire szakmai instruktor válaszol. Mindemellett a felnőtt vendégek megtapasztalhatják, milyen érzés egy  hatalmas jármű sofőrjének lenni, hiszen – érvényes B kategóriás jogosítvány birtokában és alkoholszondás ellenőrzés után – lehetőségük lesz egy oktató trolibusz tesztvezetésére. A gyerekek mini KRESZ pályán gyakorolhatják a biztonságos közlekedés szabályait,  a legkisebbeket pedig kreatív műhely és élő Minivilág várja.

Az oktató troli tesztvezetés, valamint a forgalomelőkészítő és diszpécsercsoport munkájának bemutatója regisztrációhoz kötött, amit a bkv.hu-n és a helyszínen is meg lehet tenni.

Az online regisztráció az alábbi linkeken érhető el:

Előregisztráció a tesztvezetésre: www.bkv.hu/hu/visits/11

Előregisztráció a forgalomelőkészítő és diszpécsercsoport munkájának bemutatójára: www.bkv.hu/hu/visits/12 

Megközelítés: Trolibusz Divízió, 1101 Budapest, Zách u. 8.

Menetrend szerinti járatokkal: 1-es villamos (Hidegkúti Nándor Stadion megállóhely)
                                                      37 A villamos (Kőbányai garázs megállóhely)

Ingyenesen igénybe vehető különjáratunk (ZIU, IK-260): Puskás Ferenc Stadion M (80-as trolibusz Örs vezér tere M+H irányú megálló) megállóból 15 percenként közlekedik.

A különjárat menetrendje a www.bkv.hu oldalon frissül.
 

BKV Zrt.