Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté közleménye

​A meteorológiai előrejelzések szerint a mai napon 0 fok alatti, hideg éjszaka várható. Nyomatékosan megkérjük az utcán élőket és a hideg miatt veszélyeztetetteket, hogy vegyék igénybe a fővárosi szociális ellátórendszer intézményeit. A Fővárosi Önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos „jogvédő szervezetek” ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját. A Fővárosi Önkormányzat számára a legfontosabb az emberi életek megmentése, nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.
Kérjük a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os számon.
 
Kocsis Máté                                                                          Tarlós István
tanácsnok                                                                             főpolgármester