Szakmai fórum a fogyatékkal élők életminőségének javításáról

A fogyatékkal élő emberek életminőségének javításáról szóló AAATE2015 konferencia kiállítóinak egyike a Budapest Kongresszusi Központban

Első alkalommal rendezték Budapesten az AAATE (Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe) kongresszust; a négynapos rendezvény témája, hogy miként lehet javítani a fogyatékkal élők életminőségén. A kongresszus fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

Budapest városvezetése támogatja, hogy a fogyatékkal élők és az idősödő emberek ismerjék meg azokat a technológiai, innovatív újításokat és segédeszközöket, amelyekkel könnyebb és jobb életkörülményeket lehet számukra biztosítani – mondta a konferencia csütörtöki megnyitóján Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes. Hozzátette: a fogyatékkal élőket és az időseket segíti a tömegközlekedésben az alacsonypadlós járművek forgalomba állítása, valamint a FUTÁR utastájékoztató rendszer, amely okostelefonon is elérhető.

Megemlítette, hogy Budapest tavaly közlekedési különdíjat kapott az Európai Bizottságtól az akadálymentesen átjárható városok versenyében, az úgynevezett Access City versenyen.

Az AAATE kongresszust kétévente rendezik meg, a korábbi nyugat-európai helyszínek után idén Budapest adhat otthont a szakmai fórumnak. A rendezvényen részt vesznek kutatók, gyártók, szolgáltatók és a jövő szakemberei.

Az ingyenes látogatónapon a hazai, fogyatékkal foglalkozó szakemberek és szervezetek tagjai is megtekinthetik a kiállítói standokat. A konferenciáról a www.aaate2015.eu honlapon olvasható további információ. ​

Hírek

RSS megtekintés