Nemzeti Összetartozás Napja: megemlékezés a József Attila Színházban

Határon túli magyar fiatalok az emlékezés szalagját kötik fel a nemzeti összetartozást jelképező kopjafára

​A József Attila Színház volt a helyszíne annak a kárpát-medencei diáktalálkozónak, amelyet a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett a Fővárosi Önkormányzat. A színházi előadással egybekötött ünnepi megemlékezést a József Attila Színházban tartották meg csütörtökön, a határon túli vendégeket Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes köszöntötte.

Tudnunk kell a magyarság helyzetét javítani határon innen és túl, mindezt a jelen viszonyok között.
Az Európai Unió tagjai vagyunk, ami számos lehetőséget, de nehézséget is jelent – emelte ki köszöntőjében Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

„Budapest fontosnak tartja az összmagyarság ügyét, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy az összetartozás ne csak a szavak szintjén, hanem cselekedetekben is realizálódjon, mint amilyen ez az ifjúsági találkozó” – tette hozzá.
 
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntötte a rendezvény résztvevőit
 
A Határok nélkül programsorozat fő célja a megemlékezés mellett a kárpát-medencei magyar ifjúsági, közösségi kapcsolatok elmélyítése és erősítése, valamint az, hogy bemutassák a határon túli fiataloknak Budapestet, a nemzet fővárosát. A rendezvényre mintegy 40 határon túli fiatal érkezett hét határon túli középiskolából, a programokon közel 500 fiatal vett részt.

 


Hírek

RSS megtekintés