Már 98 gyűjtőállomás várja a MOL Bubi rendszer használóit

Budapest 11 kerületében már 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja a MOL Bubi rendszer használóit, mert Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint, a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordította, és bővítette a szolgáltatással lefedett területet.

A nyár folyamán üzembe helyezett 20 állomás után, ma 2 új MOL Bubi gyűjtőállomást üzemeltek be a II. kerületi Margit körút - Tölgyfa utca és a IX. kerületi Ferenc tér helyszíneken. Ezzel befejeződött a fejlesztés, melynek során, szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 638 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővült a közbringarendszer Budapesten. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepített a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

Az immár teljessé vált MOL Bubi térkép letölthető innen.

Budapesti Közlekedési Központ

Hírek

RSS megtekintés