Mackófesztivál az állatkertben

​Szombattól hétfőig változatos programokkal várják a közönséget a Fővárosi Állat- és Növénykertben a VII. Mackófesztivál alkalmából. Látványetetések, „Mackó show”, játszóház, bábelőadás és zenés műsorok is szerepelnek a kínálatban. Brummogó gyerekeknek díjmentes lesz a belépés.

Január 31-től február 2-ig, azaz holnap szombattól hétfőig tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
A háromnapos rendezvénysorozat, amelyet 2009 óta minden évben megtartanak, változatos programokat és kedvezményes belépési lehetőséget kínál a városligeti intézményt felkereső látogatóknak. A kedvezmény azokra a 14 éven aluli gyermekekre vonatkozik, akik a főbejáraton való belépéskor brummognak: ők ezen a három napon díjmentesen látogathatják az állatkertet.
 
A színes programok egy részének a Varázshegy lesz a helyszíne. Itt játszóház, mézkóstoló, játékos programok és színpadi fellépők várják a közönséget. A „mackó színház” színpadán szombaton 11:30-tól a Fabula Bábszínház zenés bábjátéka, vasárnap 11:30-tól pedig Bolba Éva és a Jazzterlánc „Cammogj, csörögj, csápolj!” című macicsalogató koncertje lesz látható és hallható. Mindhárom nap 14:30-kor kezdődik a „Mackó show” a Varázshegy központi csarnokában, az úgynevezett Csillagtérben. Ezen az állatbemutató előadáson a mosómedvével, az ormányosmedvével és az ugyanezen rokonsági körbe tartozó farksodróval ismerkedhetnek a látogatók. A kispandák etetése 9:30-kor, a szíriai barnamedvékére 10:30-kor kerül sor. Az alapítványi irodánál az állatkerti medvék jelképes örökbefogadására is lehetőség lesz.
 
A Mackófesztiválhoz kapcsolódó programként hétfőn délelőtt 11:00 órakor medveárnyék észlelés is lesz a szíriai barnamedvék kifutójánál. Mint ismeretes, a népi időjóslás nagy jelentőséget tulajdonít február másodika időjárásának. A hagyomány szerint a medvék ekkor jönnek elő a barlangjukból (bár az állatkertben minden nap előjönnek télen is), s az alapján, hogy meglátják-e az árnyékukat, messzemenő következtetéseket lehet levonni a tél hosszát illetően.
 
Fővárosi Állat- és Növénykert