Idén első alkalommal Mikulástroli közlekedik Budapesten

Mikulástroli az 56-osok terénél

Idén először közlekedik Mikulástroli néven az egyik legújabb, környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz a karácsonyt megelőző ünnepi időszakban Budapesten. Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor a BKV elnök-vezérigazgatója, gyermekeikkel együtt, sajtótájékoztatón mutatták be és indították útjára a különleges trolibuszt. A járművön utazó Mikulásnak ajándékokat adtak át, melyek rászoruló családokhoz kerülnek.

Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes Tarlós István főpolgármester nevében köszöntötte a megjelenteket, különösen a gyermekeket. Kiemelte, hogy az adventi időszakban még inkább fontos az egymásra figyelés, valamint egymás, főként a rászorulók segítése. Köszönetet mondott a Mikulásgyárnak az elmúlt 11 év munkájáért, mellyel sok nélkülöző család karácsonyát tették boldoggá. Budapest az új járművek forgalomba állításával igyekszik kedveskedni a budapestieknek.

A Mikulástrolin is leadhatók azok az ajándékok, adományok, játékok amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyár manóinak, akik elviszik azokat a hátrányos helyzetű családoknak.

Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója elmondta, hogy az esemény ezúttal kivételesen nem a járművekről, sokkal inkább a közösségről szól, akikért a közösségi közlekedési rendszer is van. A jövő generációnak való példamutatás fontosságát hangsúlyozta beszédében, megemlítve, hogy a BKK is erre törekszik, ezért adománygyűjtést is szerveztek a rászorulók számára. Fontosnak nevezte, hogy gyermekeinknek átadjuk az emberi, közösségi gondolkodási módot. A BKK ezért rajzpályázatot hirdetett, aminek kiemelkedő munkái díszítik majd a BKK jövő évi naptárát. A rendezvényt követően átadták a rajzpályázat nyerteseinek a díjakat.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója felhívta arra a figyelmet, hogy nem csak az ünnepek alkalmával kell a rászorulókra gondolni, de a hétköznapokon is segítenünk kell őket. A BKV dolgozói is gyűjtést szerveztek, ezen felül a cég a feldíszített járművekkel kíván szeretetteljes ünnepi hangulatot csempészni a fővárosi közlekedésbe.

A BKK a Mikulásgyárral együttműködve ajándékgyűjtési akcióba kezdett a hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A kampány keretében - azon kívül, hogy a gyerekek együtt trolizhatnak a Mikulással és krampusz segítőjével – a Mikulástrolin is leadhatók azok az ajándékok, adományok, játékok amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyár manóinak, akik elviszik azokat a hátrányos helyzetű családoknak. A Mikulástroli elsőként a BKK munkatársai által gyűjtött ajándékokat szállította a Mikulásgyárba.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról.

A Mikulástroli 2015. december 19-éig, a város 11 különböző trolibusz vonalán, hétköznap 17 és 20 óra között, hétvégén - a nagy érdeklődésre tekintettel két órával tovább - 10 és 20 óra között, menetrend szerint közlekedik. December 20-ától – december 24-e és 31-e kivételével -  január 6-áig ugyanez a jármű Fénytroli néven közlekedik tovább naponta 17 és 21 óra között. A Mikulástroli normál díjszabás szerint vehető igénybe.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Kapcsolódó cikkek

Útjára indult a karácsonyi fényvillamos Budapesten
Az elmúlt évek hagyományát folytatva a BKV idén is elindította a karácsonyi Fényvillamost. A jármű 2015. december 4-e és 2016. január 6-a között közlekedik a 2-es, a 4-es és a 47-es villamosvonalon, valamint december 19-én – rövidített útvonalon – a 14-es villamos vonalán.
Első alkalommal indít az ünnepi időszakban Mikulásbuszt a BKV. A Mikuláshoz és karácsonyhoz kapcsolódó motívumokkal díszített járművön december 5-től év végéig utazhatnak hétköznap a 105-ös, hétvégén pedig a 17-es villamospótló vonalán az utasok.

Hírek

RSS megtekintés