Felavatták a Feneketlen-tavi futókört és fitneszparkot

Átadták szerdán Újbuda újabb sportpályáját, a Feneketlen-tó köré épült 530 méteres rekortán futókört, valamint a mellette található fitneszparkot.

A szabadidősport új terepe az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében készült az  Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a XI. kerületi önkormányzat támogatásával. A futókör és a hat különböző, az egész test átmozgatására szolgáló eszközzel felszerelt fitneszpark értéke 55 millió forint.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az ünnepségen arról beszélt, ez az állomás beleillik a kerület profiljába, ugyanis Újbudán található a legtöbb ingyenesen használható futókör a fővárosban. "A fővárosnak fontos, hogy ne csak az élsportot, hanem a szabadidősportot is támogassa, ezt az új létesítményt biztosan sokan használják majd munkaidő előtt vagy után" - közölte, hozzátéve, egy ilyen projekt nemcsak a mozgást népszerűsíti, hanem a budapesti olimpia tervét is.

Simicskó István, az Emmi sportért felelős államtitkára, a kerület országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy az új létesítmény közelében található a Szent Margit és a Szent Imre Gimnázium, ám nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is használhatják majd a futókört és a parkot. "Az ilyen lehetőségek elősegítik, hogy minél többen sportoljanak, és kulturált körülmények között mozogjanak" - mondta.

A futókört a BEAC utánpótlás korú sportolói a rekkenő hőség ellenére lelkes futással vették birtokba, Simicskó István pedig a fitneszpark eszközeit próbálta ki.