Élen a tanulásban, élen a sportban: átadták az idei elismeréseket

Fóris Norbert (középen) a Testnevelési Főiskola látássérült hallgatója átveszi az elismerést Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettestől

Idén 46. alkalommal adták át az „Élen a tanulásban, élen a sportban” fővárosi kitüntető címet. Az elismeréssel 19 általános-, 15 középiskolai diákot, 5 egyetemistát és 3 sajátos nevelési igényű tanulót jutalmaztak.

Ahhoz, hogy igazán kimagasló eredményt érjünk el bármely sportágban, valamiféle praktikus intelligenciával mindenképpen rendelkeznünk kell – mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az ünnepélyes díjátadón. Hozzátette: egy igazán jó sportolóból nem hiányozhat a tisztesség. Legyőzni kell a másikat, de soha nem megsemmisíteni – emelte ki. Felidézte Michael Jordannek, a világ legsikeresebb kosárlabdázójának szavait, miszerint „a kiválót a jótól a szív különbözteti meg”. Közepes eredményre kis elszántsággal bárki képes, a jó eredményt rá lehet fogni az adottságokra, de igazán kiváló bármiben csak szenvedéllyel lehetsz – fogalmazott.

Az ünnepség díszvendége, Tóth Márton magyar válogatott vízilabdázó a díjátadón fontosnak nevezte, hogy egyensúly legyen a tanulás és a sportteljesítmény között. Meggyőződésem, hogy azok kiegészítik egymást – tette hozzá. Mint mondta, a sport megtanította arra, hogy kitartóan küzdjön céljaiért, legyen alázatos, szorgalmas és soha ne adja fel. Sportsikert csak maximális koncentrációval lehet elérni – hangsúlyozta.

A főváros 1969 óta díjazza az átlagosnál jobb tanulmányi és sporteredményeket elérő diákokat. A kitüntetés célja az, hogy ösztönözze a fővárosi tanulóifjúságot a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére, a sport és a tanulás helyes arányainak kialakítására, valamint az, hogy erősítse a kapcsolatot az oktatási intézmények és a sportegyesületek között. Az elismerő címet azok a fiatalok kapják, akik a pályázati feltételeknek megfeleltek és azon belül is kiemelkedő tanulmányi és sporteredményt értek el. A díjazottak díszoklevelet és 25.000 Ft értékű kultúrautalványt kaptak.

A díjazottak névsora itt olvasható.

 

Hírek

RSS megtekintés