Átadták a Terasz Budapest 2015 díjakat: a Kiosk, a Mazel Tov, a Fellini és a Kertem lett a legjobb

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes (j2), Finta Sándor főépítész (b1), F. Kovács Attila építész, dizájner (b2) és Jókuti András Világevő, gasztroblogger (j1) a Terasz Budapest díjkiosztón

A Legjobb Terasz díját a Kiosk Budapest, a Legjobb Kerthelyiség díjat a Mazel Tov, a Legjobb Pop-up díjat a Fellini Római Kultúrbisztró kapta, csaknem ezer szavazattal pedig a Kertem lett a közönségdíjas a Városháza Városépítési Főosztálya és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft által közösen meghirdetett Terasz Budapest 2015 pályázaton. A második alkalommal megrendezett versenyre kétszer annyian – 93-an – jelentkeztek, mint tavaly.

A bíráló bizottságot Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes, Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész, dizájner, Jókuti András Világevő, gasztroblogger és Széll Tamás az Onyx Étterem séfje alkották.

Kitűzött céljuk volt, hogy megleljék a főváros legszebb és szakmai, valamint látogatói szemmel is legjobb teraszait, amelyek ötletes, színvonalas vagy akár egyedi kialakításukkal hozzájárulnak Budapest jó megítéléshez, miközben jelenlétükkel felpezsdítik a városi életet.

Az elbírálásnál fontos szempont volt a teraszok városképbe illeszkedése és a közösségi érdekek érvényesülése a közterület közhasználatának figyelembevételével. A többi kategóriában hangsúlyosan előtérbe került a minőségi bútorozás, az innovatív kialakítás, a biztonság és az akadálymentesség, valamint a kerékpáros-, kutya- és gyermekbarát megoldások alkalmazása.

A tavaly indított pályázat folytatásaként idén is a szakmai zsűri, valamint a közönség választotta ki a nyertes vendéglátó-ipari egységeket. A négy „legjobb” kategóriát elnyert vendéglátó-ipari egység Sipos Balázs üvegművész által tervezett egyedi alkotást, egy úgynevezett üveg-díjat vehetett át.

Díjazottak: Legjobb Terasz: Kiosk Budapest, Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov, Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró, Közönségdíj: Kertem (közel 1000 szavazattal.) Szóbeli elismerésben részesült: Kiemelt Terasz: Gerlóczy Kávéház, Kiemelt Kerthelyiség: Kazimir Bisztró, Kiemelt Kerthelyiség: Liebling Terasz, Kiemelt Pop-up: Petit Café.