A BKV Zrt. derekasan helytállt a menekültszállításban

​A Közel-Keleti helyzet miatt kialakult menekülthullám jelentős terheket ró Magyarországra és a Fővárosra egyaránt. Az ezzel kapcsolatos feladatok ellátásában, vagyis a rendkívüli migránsszállításban a BKV Zrt. is aktív részt vállalt  a  – menekültekkel kapcsolatos ügyintézésben közreműködő állami szervek és a kapcsolódó szervezetek munkáját összehangoló – Központi Operatív Törzs felkérésére. A munkatársak példamutató magatartásának, kitartásának és rendkívül fegyelmezett munkavégzésének köszönhetően az eddigi menekültszállítási és kapcsolódó masszív logisztikai feladatokat komolyabb fennakadás nélkül, gördülékenyen valósították meg, miközben a fővárosi utazási igényeket is maradéktalanul kielégítették.

A menekültszállítási feladatok hektikusan változó emberi erőforrást és járműigényt, erőn felüli teljesítést, valamint kiemelkedő rugalmasságot követeltek a határvidék érintett területein szükséges szállítási intézkedések tekintetében a Társaság munkavállalóitól is.

A 2015. szeptember 5-re, szombatra virradó éjszaka különösen nagy feladat elé állította a BKV Zrt. munkatársait. A Központi Operatív Törzs döntése értelmében nagyjából két óra leforgása alatt 67 db autóbuszt és hozzá tartozó kiszolgáló személyzetet kellett migránsszállítás céljából rendelkezésre bocsátanunk. A munkatársak példamutató magatartásának, kitartásának és rendkívül fegyelmezett munkavégzésének köszönhetően az eddigi menekültszállítási és kapcsolódó masszív logisztikai feladatainkat komolyabb fennakadás nélkül, gördülékenyen levezényelték.

A BKV Zrt. rendkívül büszke a kiélezett helyzetben részt vállaló munkatársak odaadó szolgálatkészségére, lojalitására  és e közlemény elismerő szavain túl egyéb formában is honorálni kívánja példaértékű magatartásukat és önzetlen segítőkészségüket.
A szeptember havi bérek a migránsszállításban résztvevők számára kifizetésre kerültek, a kifizetésre az érdekképviseletekkel közösen aláírt megállapodás alapján került sor.

A BKV Zrt. megerősíti, hogy a Társaság számára az elsődleges feladat a fővárosi utazási igények magas színvonalú, maradéktalan kielégítése. Ennek értelmében leszögezik, hogy a menekültszállítás kizárólag a jól szervezett szabad kapacitásaink terhére történik, az ebből eredő többletfeladatok teljesítése semmilyen formában nem érinti hátrányosan a budapesti közösségi közlekedést.

A menekültek elszállítására használt autóbuszokat a BKV Zrt. minden esetben csak alapos takarítást és fertőtlenítést követően engedi ismételten forgalomba állítani. A higiéniai folyamatokat egy külsős szakemberekből álló konzorcium végzi száraz és nedves technológiák együttes felhasználásával. Az utasok számára a továbbiakban is a tőlük megszokott szolgáltatást nyújtják.

BKV Zrt.