Megnyitott a 10 éves jubileumát ünneplő Mikulásgyár

A 10 éves jubileumát ünneplő Mikulásgyár jótékonysági adománygyűjtő akciója pénteken nyitott meg a budapesti ’56-osok terén felállított központi helyszínén. A jótékonysági kampánnyal legalább háromszázezer gyerek karácsonyát akarják szebbé tenni, amely december 5-től december 21-ig várja az adományokat több gyűjtőponton, vagy akár ingyenes postai küldemények formájában.
 
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a megnyitón azt hangsúlyozta, hogy létjogosultsága van a Mikulásgyár jótékonysági akciójának, hiszen nagyon sok család nem tud gyermekeinek játékokat venni vagy ruhaneműt vásárolni. Örömmel látja, sokan vannak, akik adományaikkal segítenek a rászorulóknak és a mélyszegénységben élőknek.
 
Az adományokat a postahivatalok mellett többek között az 56-osok terén, a Mammut II. bevásárlóközpontban, a Duna House összes irodájában, a győri ETO Parkban, a Premier Outletben és a WestEnd City Center aluljáró szintjén, a Móricz Zsigmond körtérnél és a Déli pályaudvarnál felállított gyűjtőpontokon várják.
 
Az esemény megnyitóján - mint minden évben - részt vett Joulupukki, a lappföldi Mikulás is, aki arról beszélt, hogy a jótékonysági vállalkozás valódi sikerét a felajánlók, az önkéntesek és a programot segítő cégek, szervezetek, valamint a város vezetésének összefogása hozhatja meg.