Átadták a megújult Erzsébet téri kulturális központot és parkot

A megújult Erzsébet téri kultúrális központ és park
Ünnepélyesen átadták vasárnap délután a megújult Erzsébet téri kulturális központot és parkot.
A munkálatok során 450 m2 betont dolgoztak be, 420 m2 üvegfelület, és 4600 m2 gránitburkolat újult meg, 3600 m2 természetes mészkőburkolatot cseréltek le, 5000 m2 zöldfelületet képeztek, öntőzőrendszerek épültek, parkbútorokat telepítettek.
 
Az "ebek harmincadjára jutott Gödör" és környékének megújulása a főváros közelmúltbeli jelentős fejlesztéseinek sorába illeszkedik, egy olyan kulturális központ jött létre, amely európai viszonylatban is megállja a helyét  – mondta az ünnepélyes átadáson Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, hogy az Erzsébet téri kulturális központ és park átadásával hivatalosan is befejezték a korábban egy évtizeden át húzódó beruházást.
 
Itt, ezen a helyen is, számos más, hányatott sorsú színhelyhez hasonlóan, 2010-ben az új kormány, a városvezetés és a városrész vezetése eltökélte, hogy megoldja a problémát. Hosszú évek mozdulatlansága után érzékelhetővé, kitapinthatóvá válik Budapest gyarapodása, fejlődése. Egy kusza város lassan egészséges élettel telik meg – hangsúlyozta a főpolgármester.
 
Tarlós István főpolgármester kiemelte: a beruházó az Erzsébet téri Kulturális Központ megvalósítására 2,5 milliárd forintot fordított. Mint mondta: teljesen megújult az Akvárium Klub, üzemelésre kész a Terminál Étterem és Gasztroshop. Kétszintes színházterem, koncertterem, multifunkciós rendezvényterem várja a látogatókat. Az átadást követően a Dizájn Terminál és Fröccsterasz is folytatja tevékenységét – mondta a városvezető.
 
Célunk egy élhető és szerethető Budapest megvalósítása, amely nem szakad el a hétköznapoktól, hanem segíti, támogatja a mindennapokat, legyen szó az üzleti életről, az itt élő városlakókról, vagy a szabadidejüket itt eltöltő turistákról. Olyan Budapestről álmodom, amelyben otthon érzi magát az, aki itt él, és megszereti, aki idelátogat – fogalmazott Tarlós István.
 
Az Erzsébet tér nem más, mint a Belváros szíve. A mai nappal egy megújult szív kezd lüktetni – mondta az átadáson Rogán Antal, a Belváros polgármestere. Kitért arra, hogy elmúlt nyolc évben a Belvárosban, köszönhetően a Fővárosi Önkormányzat támogatásának és az uniós forrásoknak, számos köztér, út újult meg.
 
Vasárnap egész napos kulturális és családi programokkal – kézműves és dizájnvásárral, koncertekkel, könyv- és divatbemutatóval – ünnepelték az Erzsébet tér átadását.

Hírek

RSS megtekintés